PRK SOPK realizuje momentálne štyri projekty

05.11.2004 Celý región

Prešovská regionálna komora Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (PRK SOPK) realizuje momentálne štyri projekty, pričom hodnota každého z nich je od 22...
Prešovská regionálna komora Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (PRK SOPK) realizuje momentálne štyri projekty, pričom hodnota každého z nich je od 22 tisíc EUR do 47 tisíc EUR (asi 1, 8 milióna korún). Podľa vyjadrenia riaditeľky PRK SOPK Heleny Virčíkovej na prezentácii aktivít 3. novembra v Prešove je oblasť projektov najvýznamnejšou v súčasnej činnosti komory.

V dvoch prípadoch PRK SOPK vystupuje ako nositeľ projektu, v dvoch ako partner. Práve pri \"najobjemnejšom\" je partnerom Regionálnej agentúry Prešovského samosprávneho kraja v Prešove v grantovej schéme rozvoja ľudských zdrojov. Projekt, ktorý má byť ukončený v máji 2005, je zameraný na posilňovanie zamestnanosti zvyšovaním kvalifikácie a flexibility pracovnej sily. Jeho prvá fáza určená evidovaným uchádzačom o prácu vo veku do 29 rokov sa skončila, druhá sa pre ženy vracajúce sa na trh práce má začať rekvalifikačnými kurzami v polovici januára 2005. V oboch prípadoch ide o 16-členné skupiny.
Virčíková v tejto súvislosti informovala, že na ich webovej stránke www.po.sopk.sk zverejňujú zdarma voľné pracovné miesta v regióne.
PRK SOPK uspela aj so žiadosťou o podporu projektu v rámci programu Phare CBC zameraného na slovensko-poľskú cezhraničnú spoluprácu. S partnerom v Rzeszowe - Podkarpackim Klubom Biznesu chcú posilniť hospodársky rozvoj prihraničných regiónov zvýšením konkurencieschopnosti malých a stredných podnikov. Virčíková si myslí, že projekt je svojou jednoduchosťou veľmi dobrý, keďže z ich požiadavky ako nositeľa projektu na dotáciu 36 tisíc EUR im nič donor neskrátil. Jedným z výsledkov má byť ponukový katalóg do 120 organizácií z Prešovského kraja, tak podnikateľských subjektov, ako aj partnerských miest, rozvojových agentúr a škôl.
V úlohe nositeľa je PRK SOPK aj v prípade projektu, cieľom ktorého je zlepšenie informovanosti a služieb v oblasti životného prostredia na východnom Slovensku. Išlo o grantovú schému Phare a partnerom je sesterská organizácia v nemeckom meste Zwickau.
PRK SOPK má 130 členov a všetky projekty sú podľa Virčíkovej zamerané na vytvorenie lepších podmienok komunikácie pre nich.
(jj)
 

Vyberte región